Braadpannen - Onze tips

  • Geplaatst op
  • Door Janne Giesen
  • Geplaatst in Braadpannen
  • 0
Braadpannen - Onze tips

Hoe maak ik mijn braadpannen goed schoon? En wat is belangrijk om op te letten tijdens het koken? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in onze blog over braadpannen. Inclusief extra informatie voor het gebruik op inductie.

Voor het eerste gebruik: Was het product in warm water met afwasmiddel. Verwijder eventuele stickers van het product.

 

Tijdens het gebruik: Let erop dat je pan niet oververhit raakt. Bij een geëmailleerde pan kan oververhitting de emaillen laag beschadigen. Oververhitting treedt voornamelijk op wanneer de olie of het vet te heet wordt. Verhit daarom de vetstof in de pan op middelhoog vuur. Dit voorkomt ook dat olie of vet aanbakt in de pan. Het gebruik van een spuitbus met olie wordt niet aanbevolen, omdat olie uit spuitbussen bij lagere temperaturen al verbrandt en daardoor het risico op beschadiging van uw pan verhoogt.

 

Reinigen na het gebruik: Voor een lange levensduur van uw pan raden wij aan om de pan niet in
de vaatwasser te doen, maar de pan met de hand af te wassen. Dit heeft een aantal redenen. Om te beginnen is de vaatwasser geen garantie voor een vetvrije pan. Ook veroorzaakt de vaatwasser slijtage aan de emaillen laag. Dit komt door de hoge temperatuur in de vaatwasmachine en de agressieve reinigingsmiddelen. Een pan schoonmaken met een schuurspons die ijzer bevat, staalwol of schuurmiddelen is nooit een goed idee. Deze producten kunnen minuscule krasjes aan het oppervlak van de pan veroorzaken waardoor vuil beter blijft hechten. De oplossing hiervoor is EuroScrubby, dit is een soort schuurspons, maar dan volledig van kunststof gemaakt. Deze bevat dus geen ijzer en is veilig te gebruiken in elke pan. Voordat je een pan schoonmaakt, moet deze eerst minimaal 5 minuten afkoelen. Hoewel een pan is gemaakt voor hoge temperaturen, is een pan niet gemaakt voor temperatuurveranderingen. Zet dus nooit een pan vanuit een warme warmtebron direct op een koud aanrecht, of gooi nooit koud water over een hete pan heen. Hardnekkige, interne aanslag van aangebrand voedsel kan worden verwijderd door de pan voor 3/4 te vullen met water, het water op middelhoog vuur aan de kook te brengen, afwasmiddel toe te voegen, het 15 minuten te laten sudderen en vervolgens het product normaal te reinigen.

 

Extra informatie voor het gebruik op inductie: Bij het gebruik van pannen op inductie is het belangrijk om een kookzone of inductor te gebruiken die even groot of maximaal 2 centimeter groter is dan de diameter van de bodem van de pan. Het is belangrijk dat de kookzone of inductor niet kleiner is dan de bodem van de pan. Ook bij een flexplaat is het belangrijk om op deze richtlijnen te letten. Dat de grootte van de kookzone of inductor zoveel mogelijk overeenkomt met de diameter van de pan is belangrijk omdat het anders voor kan komen dat de pan niet optimaal wordt verhit of niet zal aanslaan op de inductieplaat. Om te voorkomen dat pannen vervormen is het essentieel om nooit de boostfunctie van uw inductieplaat te gebruiken. Het beste is om de pan op ongeveer 60 of 70% van het vermogen van de inductieplaat te verwarmen.

 

Bekijk hier ons assortiment braadpannen 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.