Pannen met keramische anti-aanbaklaag - Onze tips
- Geplaatst op
- Door Janne Giesen
- Geplaatst in Pannen met keramische anti-aanbaklaag
- 0
Hoe maak ik mijn pannen met keramische anti-aanbaklaag goed schoon? En wat is belangrijk om op te letten tijdens het koken? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in onze blog over pannen met anti-aanbaklaag. Inclusief extra informatie voor het gebruik op inductie.
Voor het eerste gebruik: Was het product in warm water met afwasmiddel. Verwijder eventuele stickers van het product.
Tijdens het gebruik: Let erop dat je pan niet oververhit raakt. Dit zal namelijk het anti-aanbakeffect verminderen. Oververhitting treedt voornamelijk op wanneer de olie of het vet te heet wordt. Verhit daarom de pan op middelhoog vuur tot de juiste temperatuur en voeg daarna pas het vet toe. Dit voorkomt ook dat olie of vet aanbakt in de pan. Het gebruik van een spuitbus met olie wordt niet aanbevolen, omdat olie uit spuitbussen bij lagere temperaturen al verbrandt en daardoor het risico op beschadiging van uw pan verhoogt. Voor een maximale levensduur van uw pan raden we aan om silicone of houten keukenhulpen te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld ijzeren keukenhulpen.
Reinigen na het gebruik: Voor de levensduur van uw pan is het belangrijk om de pan niet in de vaatwasser te doen, maar de pan met de hand af te wassen. Dit heeft een aantal redenen. Om te beginnen, is de vaatwasser geen garantie voor een vetvrije pan. Ook veroorzaakt de vaatwasser slijtage aan de antiaanbaklaag. Dit komt door de hoge temperatuur in de vaatwasmachine en de agressieve reinigingsmiddelen. Een pan schoonmaken met een schuurspons die ijzer bevat, staalwol of schuurmiddelen is nooit een goed idee. Deze producten kunnen minuscule krasjes aan het oppervlak van de pan veroorzaken waardoor vuil beter blijft hechten. De oplossing hiervoor is EuroScrubby, dit is een soort schuurspons, maar dan volledig van kunststof gemaakt. Deze bevat dus geen ijzer en is veilig te gebruiken in elke pan. Voordat je een pan schoonmaakt, moet deze eerst echt goed afkoelen. Hoewel een pan is gemaakt voor hoge temperaturen, is een pan niet gemaakt voor temperatuurveranderingen. Zet dus nooit een pan vanuit een warme warmtebron direct op een koud aanrecht, of gooi nooit koud water over een hete pan heen. Hardnekkige, interne aanslag van aangebrand voedsel kan worden verwijderd door de pan voor 3/4 te vullen met water, het water op middelhoog vuur aan de kook te brengen, afwasmiddel toe te voegen, het 15 minuten te laten sudderen en vervolgens het product normaal te reinigen. Het is belangrijk om te voorkomen dat er vet achterblijft in de pan na het schoonmaken. Als dit gebeurt zal dit achtergebleven vet tijdens het volgende gebruik verbranden. Om te controleren of de pan echt helemaal vet-vrij is, kan na het gehele schoonmaakproces een keukenrol door de pan worden gehaald, hierop zal te zien zijn of er nog wat vet op de pan zit of dat deze helemaal schoon is. Zit er inderdaad nog wat vet in de pan? Dan is het belangrijk om de pan even opnieuw schoon te maken.
Extra informatie voor het gebruik op inductie: Bij het gebruik van pannen op inductie is het belangrijk om een kookzone of inductor te gebruiken die even groot of maximaal 2 centimeter groter is dan de diameter van de bodem van de pan. Het is belangrijk dat de kookzone of inductor niet kleiner is dan de bodem van de pan. Ook bij een flexplaat is het belangrijk om op deze richtlijnen te letten. Dat de grootte van de kookzone of inductor zoveel mogelijk overeenkomt met de diameter van de pan is belangrijk omdat het anders voor kan komen dat de pan niet optimaal wordt verhit of niet zal aanslaan op de inductieplaat. Om te voorkomen dat pannen vervormen is het essentieel om nooit de boostfunctie van uw inductieplaat te gebruiken. Het beste is om de pan op ongeveer 60 of 70% van het vermogen van de inductieplaat te verwarmen.
Bekijk hier ons assortiment koekenpannen met keramische anti aanbaklaag
Reacties
Wees de eerste om te reageren...