Pannen zonder anti-aanbaklaag - Onze tips

Pannen zonder anti-aanbaklaag - Onze tips

Hoe zorg ik ervoor dat mijn eten niet aanbrand in een pan zonder anti-aanbaklaag? Wat is belangrijk om op te letten tijdens het koken en bij het schoonmaken? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in onze blog over pannen zonder anti-aanbaklaag. Inclusief extra informatie voor het gebruik op inductie.

Voor het eerste gebruik: Was het product in warm water met afwasmiddel. Verwijder eventuele stickers van het product.

 

Tijdens het gebruik: Bij een pan van RVS zal het eten sneller aanbakken. Het is echt anders dan het gebruik van een pan met anti-aanbaklaag. In een RVS pan kunt u bakken met of zonder boter. Als u bakt met boter is het belangrijk om de boter gelijkmatig te verwarmen. Als de boter amandelkleurig is, kan het vermogen van de kookplaat verminderd worden tot 50%. Nu kan het bakken beginnen. Om te bakken zonder vetstof is het belangrijk dat de pan de juiste temperatuur bereikt: ongeveer 200 graden. Deze temperatuur kan worden vastgesteld door een druppel water in de pan te doen. Wanneer deze gaat dansen in de pan kan het bakken beginnen. Bij zowel bakken met, als zonder vetstof is het belangrijk om, bijvoorbeeld het vlees, te laten liggen en niet los te wrikken. Na ongeveer 2 minuten komt het namelijk vanzelf los en kan het omgedraaid worden. Het gebruik van een spuitbus met olie wordt niet aanbevolen, omdat olie uit spuitbussen bij lagere temperaturen al verbrandt en daardoor het risico op beschadiging van uw pan verhoogt. Voorkom het langdurig gebruik van azijn, citroensap, wijn of andere sterke zuren tijdens het bakken in een RVS pan. Spoel na het gebruik van zuur de RVS-pan goed uit. Zuur kan namelijk vlekken in de pan veroorzaken. Zout kan ook vlekken veroorzaken, doe daarom zo laat mogelijk het zout in de pan. Toch vlekken gekregen in de RVS pan? Geen paniek. We hebben verschillende schoonmaakmiddelen te koop om deze te verwijderen.

 

Reinigen na het gebruik: Een pan schoonmaken met een schuurspons die ijzer bevat, staalwol of schuurmiddelen is nooit een goed idee. Deze producten kunnen minuscule krasjes aan het oppervlak van de pan veroorzaken waardoor vuil beter blijft hechten. De oplossing hiervoor is EuroScrubby, dit is een soort schuurspons, maar dan volledig van kunststof gemaakt. Deze bevat dus geen ijzer en is veilig te gebruiken in elke pan. Voordat je een pan schoonmaakt, moet deze eerst echt goed afkoelen. Hoewel een pan is gemaakt voor hoge temperaturen, is een pan niet gemaakt voor temperatuurveranderingen. Zet dus nooit een pan vanuit een warme warmtebron direct op een koud aanrecht, of gooi nooit koud water over een hete pan heen. Hardnekkige, interne aanslag van aangebrand voedsel kan worden verwijderd door de pan voor 3/4 te vullen met water, het water op middelhoog vuur aan de kook te brengen, afwasmiddel toe te voegen, het 15 minuten te laten sudderen en vervolgens het product normaal te reinigen.

 

Extra informatie voor het gebruik op inductie: Bij het gebruik van pannen op inductie is het belangrijk om een kookzone of inductor te gebruiken die even groot of maximaal 2 centimeter groter is dan de diameter van de bodem van de pan. Het is belangrijk dat de kookzone of inductor niet kleiner is dan de bodem van de pan. Ook bij een flexplaat is het belangrijk om op deze richtlijnen te letten. Dat de grootte van de kookzone of inductor zoveel mogelijk overeenkomt met de diameter van de pan is belangrijk omdat het anders voor kan komen dat de pan niet optimaal wordt verhit of niet zal aanslaan op de inductieplaat. Om te voorkomen dat pannen vervormen is het essentieel om nooit de boostfunctie van uw inductieplaat te gebruiken. Het beste is om de pan op ongeveer 60 of 70% van het vermogen van de inductieplaat te verwarmen.

 

Bekijk hier ons assortiment koekenpannen zonder anti aanbaklaag

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.