Le Creuset Gietijzeren ronde braadpan
Beschikbaarheid: | Niet op voorraad |
Levertijd: | Onbekend |
De Le Creuset braadpan is een culinaire klassieker die al bijna een eeuw lang geliefd is bij koks over de hele wereld. De braadpan is perfect ontworpen voor stoofschotels, gebraden vlees, soep, ovenschotels en is zelfs te gebruiken om te bakken. Met deze braad- en stoofpan tovert u de lekkerste gerechten op tafel. De pan is afkomstig uit de signature serie van het gerenommeerde merk Le Creuset. Dat Le Creuset overtuigd is van haar kwaliteit blijkt wel uit de levenslange garantie die op deze pan zit.
De knop is hittebestendig tot 260 graden Celsius. De knop zorgt voor een betere grip om de deksel op te tillen, zelfs als u ovenhandschoenen gebruikt. De handgrepen van de pan zijn groot, waardoor de pan eenvoudig te verplaatsen is. De nauwsluitende deksel zorgt ervoor het vochtgehalte verhoogd wordt en verbetert de smaak. De zware gietijzeren deksel zorgt er ook voor dat de pan volledig hermetisch afsluit zodat er geen smaken en geuren zullen vervliegen!
De binnenkant van de pan is geëmailleerd. Dit heeft vele voordelen. Zo blijft te pan lang warm als deze op temperatuur is. Je kunt er mee stoven, bakken en braden ook op een lagere temperatuur. De pan is slijtvast. Een emaille pan zorgt ook voor een goede warmtegeleiding en zorgt dus voor een snelle opwarming van je gerechten. Ook zullen er nooit stoffen uit de pan in het voedsel trekken, dit resulteert in zuiver voedsel met een pure smaak.
De pan is eenvoudig te reinigen, dit ook dankzij de geëmailleerde binnenkant. De pan is geschikt voor elke warmtebron, hij kan in de oven, op de kookplaat, op inductie en zelfs onder de grill.
De pan is gemaakt van een gietijzeren constructie, deze constructie houdt warmte vast, zodat het eten gelijkmatig kan bakken en bruinen. Het eten blijft hierdoor ook langer warm aan tafel.
De pan is vaatwasserbestendig, toch wordt het aanbevolen om de pan met de hand af te wassen.
Onze tip: gebruik de pan met een constante, lage tot middelhoge warmte om de levensduur van uw pan te verlengen.